Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Καμμένος ετοιμάζεται να μπει στα σχολεία


Στο Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοτσιφάκης, συζήτησαν για μια εξόρμηση «εθνικής συστράτευσης»…

Όλοι συμφώνησαν ότι ο ελληνικός λαός, εκτός από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, θα πρέπει να οργανώσει μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου!!!

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα. Έως τώρα, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με πικρό χιούμορ και με αποσπασματική έκπληξη για όσα συμβαίνουν. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο μικρά δείγματα, όπως
οι «συμβουλές» του Φίλη στον ΣΚΑΙ, οι ύβρεις της Βασιλοπούλου εναντίον του Capital και ταυτόχρονα, απειλές εθνικού επιπέδου Κοτζιά και Καμμένου για μετανάστες και τζιχαντιστές.

Η διόγκωση της αντιμνημονιακής ρητορικής, βέβαια, αποτελεί ένα κοινό «εργαλείο» για τα κόμματα και τα μεγαλύτερα λαϊκά στρώματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η καπηλεία της αντίδρασης πρέπει να ξεπεράσει τα όρια. Τι ακριβώς θα επιδιώξει δηλαδή η κυβέρνηση μέσω του Πάνου Καμμένου; Να δημιουργήσει μια νέα κυρίαρχη εθνική ιδεολογία «αντιγερμανισμού», εξάπτοντας τη λαϊκή οργή και τη φαντασίωση; Και σ' αυτή την «εξόρμηση» θα συναινέσει και το Υπουργείο Παιδείας, επιτρέποντας τη διανομή φυλλαδίων που θα στοχοποιούν τους Γερμανούς; Τι να μάθουν περισσότερο δηλαδή οι μαθητές από αυτά που διδάσκονται στα βιβλία της Ιστορίας, μαζί με τα άλλα παιδιά της Ευρώπης; Μόνο σε μας έγιναν οι θηριωδίες των Ναζί και όχι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους;

Είναι φανερό ότι σταδιακά προετοιμάζεται ένα σχέδιο προπαγάνδας που θα απομονώσει τη χώρα ακόμα περισσότερο. Κάποιοι οραματίζονται μια «εθνολαϊκή» δημοκρατία με θύματα εκμετάλλευσης οργισμένες και θυματοποιημένες μάζες, που θα αισθάνονται πάντα αδικημένες και απροστάτευτες σε μια εχθρική παγκόσμια πραγματικότητα.

Αλλά στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να καταλάβουν ότι τα σχολεία στον δυτικό κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δεν είναι χώροι άσκησης εθνικής πολιτικής. Οι νέοι άνθρωποι δέχονται ερεθίσματα για να γίνουν ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από μίσος, ρατσιστικές αντιλήψεις και μισαλλοδοξία. Έχει δικαίωμα κάθε κυβέρνηση  να καθορίζει την ιδεολογική βάση της εξωτερικής της πολιτικής αλλά όχι να χρησιμοποιεί τους μαθητές.

Ελπίζω η ανάμιξη των σχολείων να αποτελεί μόνο ένα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Υπουργού. Όπως φαντάζομαι ότι δεν θα επιτραπεί από το Υπουργείο Παιδείας μια τέτοια προπαγανδιστική και επικίνδυνη κίνηση εις βάρος των μαθητών.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή. Αν, όμως, ξεπεραστούν τα όρια, θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που θα χάσουν την αίσθηση του μέτρου και του σεβασμού, ότι θα βρουν απέναντί τους μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που ακόμα μένει μουδιασμένο και δεν αντιδρά.

Δεν θα γυρίσουμε τη χώρα στον Μεσαίωνα επειδή μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανεύθυνους να δηλητηριάσουν όλους τους Έλληνες και ειδικά τα σχολεία. Ανεχτήκαμε πολλά μέχρι τώρα (θρησκευτικές προπαγάνδες, ιστορικές ανακρίβειες στα βιβλία κ.λπ) αλλά όχι και οργανωμένα σχέδια μίσους στις ψυχές και στις συνειδήσεις των νέων παιδιών. 
Ανδρέας Ζαμπούκας / protagon.gr

1 βγηκαν μπροστα:

Crisis and Critique είπε...

Το δίδυμο Καμμένου - Ήσυχου, τα επικίνδυνα παιχνίδια του και τα «αντιμνημονιακά» θεάματα (αντί άρτου)
http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_62.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...